Jednotjedna razmjena učenika u Ljubljani započela je u ponedjeljak 15. svibnja 2023. prekrasnim dočekom pred OŠ Trnovo. Školska maskota Zmajček i himna škole ostavili su upečatljiv dojam na učenike OŠ „Grigor Vitez“ iz Osijeka.

Nakon socijalnih igara povezanih s učenjem jezika, vođeni malim turističkim vodičima iz  5. d razreda i uz pomoć turističkog letka na hrvatskome jeziku, učenici iz Osijeka upoznali su se s ljepotama Ljubljane i djelima arhitekta Jože Plečnika, a poseban dojam na sve, ostavili su mostovi nad rijekom Ljubljanicom. Nakon matematičkih zadataka koje su osmislili sami učenici OŠ Trnovo zasladili smo se sladoledom, a zatim pošli u razgled Ljubljanskoga grada gdje su učenici sudjelovali na likovnoj radionici.

Ručkom i gledanjem slovenskoga filma uz kokice i sok, završio je prvi dan zajedničkoga druženja.

Enotedenska izmenjava učencev v Ljubljani se je začela v ponedeljek, 15. maja 2023, s čudovitim sprejemom na Osnovni šoli Trnovo. Šolska maskota Zmajček Trma in šolska himna sta pustila osupljiv vtis na učence Osnovne šole “Grigor Vitez” iz Osijeka.

Po socialnih igrah povezovanja in jezika so učenci 4. b razreda iz Osijeka ob vodenju malih vodnikov 5. d razreda in s pomočjo turistične zloženke v hrvaškem jeziku spoznavali lepote Ljubljane in dela arhitekta Jožeta Plečnika. Poseben vtis pa so na vse pustili mostovi čez reko Ljubljanico. Po matematičnih nalogah, ki so jih učenci OŠ Trnovo izdelali sami, smo se posladkali s sladoledom, nato pa smo se odpravili na Ljubljanski grad, kjer so učenci likovno ustvarjali podobe Ljubljanskega gradu.

Po kosilu je sledilo slovensko filmsko popoldne ob “kokicah” in soku.

Dostopnost